Pyhän Hengen armolahjat annettiin kristillisten yhteisöjen käyttöön, mutta pian Azusa-kadun herätyksen jälkeen vuonna 1906 ne muunnettiin esityslavakäyttöön, kun herätyssaarnaajat kiersivät isojen telttojen kanssa ja helluntailaiset alkoivat rakentaa isoja seurakuntasaleja, jotka hyödynsivät uusia kommunikaatioteknologioita. Kokousten lavaesitysluonteen takia helluntailaiset ja karismaatikot alkoivat korostaa armolahjojen näyttävää puolta, pyrkien osoittamaan Jumalan voiman.
Mutta Pyhän Hengen armolahjojen – viisauden sanat, tiedon sanat, usko Hengessä, terveeksitekemisten lahjat, lahja tehdä voimallisia tekoja, profetoimisen lahja, lahja erottaa henkiä, eri kielillä puhumisen lahja ja lahja selittää kieliä – alkuperäinen tarkoitus oli ilmentää Jumalan rakkautta ihmisille. Ja kun armolahjojen alkuperäinen tarkoitus menetettiin, kun ne muunnettiin esittämään karismaattista voimaa, niiden todellinen voima myös menetettiin, ja seurakunta menetti myös henkien erottamisen lahjan, kun se tuli riippuvaiseksi karismaattisesta spektaakkelista.
Yliluonnollinen rakkaus palaa lavaesittämismallin juurille vapauttaakseen raamatullisen palvelemisen mallin.
Marko Joensuu on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt yli yhdeksäntoista vuotta Kensington Temple -seurakunnassa Lontoossa media- ja missiotyössä. Hänen kirjojaan on painettu viidellä eri kielellä.
Jumala haluaa meidän kuulevan hänen äänensä ja elävän täynnä Pyhää Henkeä. Hän antaa meille profetian armolahjan ilmaiseksi, mutta se kehittyy ja sen voi pitää vain silloin, kun voitamme hengellisen taistelun itseämme ja pahan voimia vastaan. 
Isä meidän -rukous tarjoaa raamatullisen mallin profetian armolahjan kehittämiseen. Rukoukseen kätketyt viisi askelta Henkeen auttavat meitä astumaan sisälle Jumalan läsnäoloon, näkökulmaan, huolenpitoon, luontoon ja vapauteen. Perustuen yli kahdenkymmenen vuoden kokemukseen profetian armolahjan käytöstä, Viisi askelta tarkastelee profetian armolahjaa, unia ja näkyjä raamatullisesti ja käytännöllisesti, havainnollistaen armolahjan kehittämistä rohkaisevilla esimerkeillä. 
Viisi askelta osoittaa, miten aidon profeetallisen palvelutyön ytimessä on Jumalan läsnäolossa eläminen. Marko Joensuu on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt yli yhdeksäntoista vuotta missio- ja mediatyössä Kensington Temple -seurakunnassa Lontoossa. Hänen kirjojaan on julkaistu viidellä eri kielellä.
Back to Top